בעבר בימים שאני הייתי ילדה כל שידענו על שיש הוא שהוא צריך להיות כמשטח עבודה במטבח ושאסור להניח על שיש סירים חמים ובכלל בעבר תמיד היה מעין פחד שיש כזה שהוא ישבר או משהו וזה לא היה סתם עניין של הגנה של אמא פולניה או משהו זה היה אמיתי .
כיום יש מגוון רחב של שיש למטבח, שיש שעשוי מאבן גיר שעוברת ליטוש ונמכרת כשיש ויש גם את סלע הגרניט לדוגמא שמתויג כאשר משווקים אותו כ"שיש". בנוסף קיים גם שיש חברון שהוא נפוץ כשיש דמה , וכמובן שיש סוג של אבן שיש שהיא טבעית.
כיום לרוב כאשר אנחנו חושבים שיש אנחנו חושבים שיש למטבח כאשר נרצה לשפצו, אך לעיתים אנחנו כלל לא מודעים למרב האופציות הקיימות בעיצוב שיש כיום. כיום מעבר לשיש במטבח ניתן גם לרצף את הבית בשיש ואפילו לעצב את האמבטיה בשיש והוא יהיה מספיק חזק ועמיד כמו שאר החומרים איתם מרצפים אמבטיה. ואולי אף יותר תלוי כמובן בסוג השיש אותו נבחר.
כאשר נרצה לרכוש שיש לביתנו למטבח שלנו חשוב שנבדוק האם מדובר בשיש דמה או שיש טבעי או אולי כלל כדאי לרכוש שיש קיסר שהוא חזק מאד ואמין באיכותו. את כל הטיפים וההערות לרכישת שיש נוכל למצוא בפורטלים רבים כמו פורטלי ריצוף ופורטלים של מטבחים ועיצוב הבית. ניתן גם להיוועץ במדריכי קנייה שיש לרוב בעיתונים באינטרנט ואפילו עצות לרכישת שיש נוכל למצוא שם. למרות כל המידע שרץ באינטרנט לעיתים ניתן גם לבדוק בכל זאת בקטלוג של מטבחים או קטלוגים לעיצוב הבית המידע הינו אמין מאד מאחר ומדובר בקטלוגים שמכבדים עצמם ועושים למעשה, את הסקרים בשבילנו ועוד דבר, הם יכולים להפחית לנו את הבלבול שבין אתרי האינטרנט ולמקד אותנו קצת יותר לפני הרכישה.
מאמר זה נלקח מקטגוריית שיש מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים